.

.

Таблети clomicalm 80mg за кучиња- брои

Таблети clomicalm 80mg за кучиња- брои

DEN 1229.76
Залиха
Достапно за нарачка

Таблета Clomical M 80mg - 30 брои кломски таблети 80mg за кучиња - 30 брои. Трицикличен антидепресив; Агент за модифицирање на однесување. Ветеринарите можат да препишат кломипрамин кај кучиња и мачки за различни проблеми со однесувањето, како што се агресија на доминација (т.е., заканувачко однесување/постапки), вознемиреност од раздвојување (т.е. ПЕТ се чувствува вознемирено кога е далеку од вас) или опсесивно-компулсивно однесување (на пр. , прекумерно чешлање, шетање). Кај мачките, кломипрамин исто така може да третира однесување како што се прскање на урина, агресија (т.е. заканувачко однесување/дејствија) ​​кон други мачки или луѓе и компулсивни однесувања (на пример, чешлање, цицање волна). ФДА (Американска администрација за храна и лекови) ја одобри оваа дрога (Clomical M®) за третман на вознемиреност од раздвојување кај кучиња кои се на возраст од најмалку 6 месеци. ФДА им овозможува на ветеринарите да препишат и користат производи кои содржат кломипрамин кај други животински видови во одредени ситуации. Во некои земји, кломипрамин е одобрен за употреба кај мачки. Вие и вашиот ветеринар можете да разговарате зошто оваа дрога е најсоодветен избор.

Спецификација

Избор на клиент